En Kompleks Organımız, beynimiz.


Beynimizin kompleks yapısı duyu sistemiyle organize çalışarak dış dünyayı algılamamızda bizlere yardımcı olur.İşlevselliğine bağlı olarak dış dünyayı yorumlarız ve buna bağlı gerçeklik kavramı ortaya çıkar.
Gerçeklik kavramını her ne kadar felsefi olarak değerlendirsenizde bilimsel olarakta değerlendirmelisiniz. Nöron hasarlarına bağlı oluşan Merkezi Sinir Sistem Patolojileri dış dünyayı sizlere daha farklı bir çerçevede sunabilir.Buda gerçeklik kavramını kişiselleştirir.
Görsel illüzyonlar ile yapılan deneylerin sonucunda deneyi yapan kişi bireylere aslında görülenin bir illüzyondan ibaret olduğunu söyleyene kadar bireyler, deneyin beyinlerinde yorumladıkları halinden öteye varamazlar. Ve bu durum bizlere
Beynimiz illüzyonların gerçek olup olmadığına neden karar veremiyor? sorusunu aklımıza getiriyor.
Görsel algıların ve işitsel algıların yorumlanması nöronların seyir yönü ve uzunluğuna göre değişebilmektedir.
Başarılı bireylerin genel olarak ortak özelliklerinin iyi ve hızlı algı olduğunu biliyoruz ve buna bağlı olarak Objeler beynimizde yorumlarınırken geçen süreyi nasıl azaltabiliriz ? sorusunun özerinde düşünülmelidir.
Duyuların yoksunluğunda ortaya çıkan halüsinasyonlar, farklı patolojilerden de kaynaklanabilir.
Asıl soru duyu sistemi ve beyinin organizasyon problemlerinden dolayı ortaya çıkan, görsel ve duyusal sanrıların belirmesine bütün duyuluların işlevselliğinde azalma eşlik eder mi?







0 Comments:

Yorum Gönder